Мълчана нежност
събота, 16 август 2008 г.
Глътка свежест за горещо лято
Продукти:
4-5 ягоди
25 мл портокалов ликьор Cointreau или Triple sec
50 мл текила
сок от 1/2 лайм
натрошен лед
Приготвяне:
• Всички съставки се разбиват в блендер до еднородна маса.
• Охладена чаша се пълни с коктейла.
• Украсява се с ягода
Бележки:
** За 1 порция
*********************
Коктейл Лимончело с мента
Продукти:
100 мл ликьор Лимончело
сок от един лимон
6 стръка мента
150 мл газирана вода (сода)
лед
Приготвяне:
• Лимончелото и лимоновият сок се разпределят в 2 чаши.
• Прибавят се стръкове мента и няколко кубчета лед.
• Чашите се допълват с охладена газирана вода.
• Коктейлът се разбърква със сламка и се украсява с резенче лимон.
Бележки:
** Limoncello е най-известния лимонов ликьор родом от Италия.
**********************
Коктейл MOJITO (Мохито)
Продукти:
50 мл светъл ром (Bacardi, Habana Club или Ron Varadero)
3-4 клонки мента
настъргана кора от 1 лайм
сок от 1 зелен лимон (лайм)
2 ч л кафява захар
250 мл студена газирана вода
или Спрайт, Швепс, Севън Ъп
лед
Приготвяне:
• Ментата се наситнява.
• В чаша се разтриват ментата, настърганата кора от лайма и захарта.
• Добавя се ромът, сокът от лайм и се разбърква.
• Добавя се лед и студена газирана вода.
**********************
Грейпфрутово мартини
Продукти:
40 мл Куантро(Countreau)
100 мл сок от грейпфрут
150 мл джин
лед
Приготвяне:
• Коктейлните чаши се охлаждат, като се напълват с лед и студена вода.
• Всички съставки се смесват в шейкър.
• Разклаща се добре.
• Водата от чашите се излива и се слагат по 3 кубчета лед.
• Пълнят се с коктейла и се украсява с резенче грейпфрут или лимон.
Етикети: грейпфрутово, коктейли, лимончело, маргарита, мартини, мохито

0 Comments:
Публикуване на коментар
<< Home